Trending

Blogger vs WordPress: 7 důvodů, proč je Blogger lepší než WordPress





Každý e-shopař se dříve nebo později začne zabývat myšlenkou zda by neměl e-shop doplnit blogem.

A poté přijde první dilema:  Má být blog součástí e-shopu nebo je lepší blog mimo e-shop?
Tato otázka trápí e-shopaře již dlouhá léta, jsou na ní různé názory a pravděpodobně neexistuje jednoznačná odpověď.

Rozhodnete-li se mít blog jako součást ExitShopu tak to máte jednoduché. V ovládacím panelu obchodu kliknete na “CMS a blog” a můžete začít psát blogové příspěvky.

Ale co když chcete mít blog mimo ExitShop?
Je tu další dilema: Na jaké blogovací platformě svůj blog vytvořit?

Já se dnes zamyslím nad tím zda je lepší Blogger nebo Wordpress:  

  • Co je lepší Blogger nebo WordPress? 
  • Mám používat Blogger nebo WordPress? 
  • Je populárnější Blogger nebo WordPress? 
  • Je jednodušší používat Blogger nebo WordPress? 
  • Který z nich je pro vydělávání peněz správný Blogger nebo WordPress? 



To jsou některé z nejčastějších otázek, které si kladou lidé, kteří na své blogovací cestě teprve začínají.
Internet je plný docela přesvědčivých odpovědí, že Wordpres je to jediné správné a nejlepší.
Obecná shoda je, že Blogger nebo Blogspot jsou ideální pro příležitostné blogování , zatímco WordPress je spíše pro profesionály.A často vám bude doporučeno, abyste začali s Bloggerem a poté migrovali na WordPress, jak váš blog poroste nebo jak začnete vážně brát blogování jako svou profesi na plný úvazek.

Je pravda, že WordPress na vlastním hostingu je docela výkonný . A někteří z předních světových profesionálů v oblasti blogování jej používají.
Blogger ale obsahuje některé velmi skvělé funkce, díky kterým je ještě lepší volbou oproti jiným platformám včetně Wordpressu.

Vím, že toto není příliš populární názor, tak se ho pokusím obhájit.

Zde je 7 důvodů, proč je Blogger lepší než WordPress:


1. Je podporován společností Google

Blogger je ve vlastnictví společnosti Google. Vzhledem k postoji společnosti Google k inovacím, kvalitě a uživatelským zkušenostem je jisté, že její produkty jsou špičkou v daném segmentu.
Nepoužíváme všichni každý den více než jeden produkt Google, aniž bychom zpochybňovali jeho kvalitu? Přesně tak!


2. Je zcela zdarma

Ano, vlastní blog je s Bloggerem zcela zdarma. To není případ WordPress.org, kde musíte utrácet za název domény a webhosting.
Pokud vám YourDomainName(tečka)Blogspot(tečka)com nevyhovuje, můžete si snadno zakoupit název domény (od libovolného poskytovatele) a propojit jej se svým blogem.
Je to zdarma – a to je možná největší důvod, proč je popularita Bloggeru (Blogspotu) mezi novými blogery tak vysoká.


3. Je uživatelsky přívětivý (dokonce i pro začátečníky)

Pokud umíte číst, můžete použít Blogger. Ano, je to tak jednoduché. Žádné potíže s instalací jakéhokoli softwaru, žádné potíže s vytvářením dalšího účtu.
Blog na Bloggeru si můžete založit pomocí svého stávajícího účtu Google za méně než minutu. Pomocí jediného účtu můžete vytvořit 100 různých blogů . Rozhraní je čisté a jednoduché. Je to dobře kategorizováno. Navíc najdete bezpočet článků nápovědy, pokud někdy uvíznete. Komunita bloggerského fóra je poměrně velká, vynalézavá a velmi aktivní. Takže další pomoc pro vás!
Není to to, co blogger potřebuje? Méně všeho zmatku a technických aspektů – a více času na psaní a produkty!


4. Snadná integrace s ostatními službami

Hádejte, co dělají uživatelé WordPressu? Používají Google Analytics . Používají Google Search Console. Používají Gmail. Používají tabulku Google. Používají Disk Google. Používají font Google. Používají Google AdSense.
A pro ty – a další (mapy, recenze) – si musí nainstalovat nespočet pluginů. Ve skutečnosti je „ jak integrovat WordPress se službami Google “ jedním z velmi diskutovaných témat. Naštěstí je většina těchto služeb/produktů Google již integrována se službou Blogger. Ostatní můžete synchronizovat několika jednoduchými kliknutími. Není to tak úžasně jednoduché?


5. Bez omezení počtu návštěvníků

Dokonce i drahé plány hostingu přicházejí s omezením prostoru a šířky pásma. Ty „neomezené“ nejsou ve skutečnosti nikdy neomezené. Když počet denních návštěvníků vašeho blogu překročí prahovou úroveň, budete muset upgradovat na prémiové plány. Pokud ne, vysoké zatížení serveru bude mít za následek výpadek. Svým způsobem je váš úspěch také prokletím, které přináší další výdaje. To však není případ Bloggeru. Na svém blogu můžete mít tisíce tisíc návštěvníků denně, aniž byste zažili nějaké prostoje. To vše ZDARMA!



6. Zcela bezpečné

Není žádným tajemstvím, že Google využívá nejpokročilejší infrastrukturu a nejlepší bezpečnostní postupy. Blogger je tedy mnohem zabezpečenější než WordPress, který lze snadno hacknout a zneužít prostřednictvím jeho databáze. Takže i když uslyšíte o bezpočtu kybernetických útoků, můžete si být jisti, že váš blog na Bloggeru je zcela bezpečný (pokud máte v bezpečí přihlašovací údaje).


7. Bezplatný SSL certifikát pro vlastní domény

HTTPS je dobré pro vaše SEO . Navíc  Google intenzivně upozorňuje uživatele, že web, který navštěvují, nemá šifrované připojení, a je tedy méně bezpečný. To znamená, že mít SSL certifikát pro vaši doménu je dnes docela důležité. Naštěstí, pokud používáte Blogger, jste ušetřeni těchto nákladů. Blogger začal nabízet  ZDARMA certifikát SSL pro všechny vlastní domény. Pokud jste uživatel WordPress, budete za to muset zaplatit!


Závěr
Existuje mnoho dalších důvodů, proč je Blogger lepší než WordPress.
Úprava šablony je mnohem jednodušší, maximální dostupnost je zaručena, možnost zálohování je jednoduchá a server se načítá mnohem rychleji.

Potřebujete ještě další důvody?
V mnoha ohledech je to Blogger/Blogspot, kdo přinesl blogování do hlavního proudu . Tato jednoduchá platforma usnadnila každému vstoupit do této hry bez dalších nákladů a technických dovedností. Od barevných šablon/témat po widgety – je to Blogger, kdo je prosadil.

WordPress je skvělá platforma.
Blogger je prostě lepší. 

Pokud tedy plánujete spustit nový blog , Blogger je perfektní a cenově výhodná volba. Jděte do toho


Okomentovat

Novější Starší