Trending

Jak se "narodila" Manetka?


 

Jak vznikl název nové kavárny Manetka v Plzni na Lochotíně?

V létě se mi pochlubil kamarád, že bude otevírat v Manětínské ulici v Plzni novou kavárnu. A říkal, že se kavárna bude jmenovat Manet Café, dle Manětínské ulice. Mně se ten název příliš nelíbil, jako starý markeťák, ba přímo Marketingový dědek  jsem si uvědomoval, že nikdo nebude říkat "půjdeme do Manet Café" a protože na místě nové kavárny byl původně dlouhé roky minigolf, mohlo se klidně stát, že kavárna dostane přezdívku "Minigolf" a už jí to jméno mezi místními obyvateli zůstane navěky.

Pořád mi to leželo v hlavě a druhý den, když jsem relaxoval na zahradě ve vířivce jsem najednou dostal nápad: Manetka!  Je to milé, zapamatovatelné a má to vztah k Manětínské ulici. 


Samozřejmě jsem hned hledal, zda už takový název někdo nepoužívá a zda je volná nějaká doména. Název manetka používá amatérské loutkové divadlo, které na svém webu již rok nevykazuje žádnou činnost a k mému překvapení jsem nemusel vymýšlet nějakou doménu jako třeba manetkacafe.cz nebo manetka-plzen.cz, byla volná přímo doména manetka.cz
Doménu jsem okamžitě zaregistroval, i když jsem nevěděl, zda se majitelům bude název líbit. Jistota je jistota.

Poté jsem zašel za kamarádem a řekl mu, co jsem vymyslel. Moc nadšeně se netvářil a povídal, že to probere se svými společníky.
Asi za tři dny mi nadšeně telefonoval, že se to každému líbí a že jejich nová kavárna se bude jmenovat Manetka.
A hned si se mnou domluvil, že jim ExitShopák (to jsem já s parťákem Mirkem) vytvoří jejich nový web a e-shop s cukrárenskými výrobky.


Okomentovat

Novější Starší